محصول تازهای دارید؟ شرکتتون یه خدمات جدید قراره ارائه بده؟ چطور میخواید به دایره مخاطباتون این محصول یا خدمات رو معرفی کنید؟ یکی از بهترین راهکارهای ورود این محصول یا خدمات جدید، برگزاری رویداد رونمایی از محصوله. این رویداد اگر برنامهریزی و هدفمندی درستی داشته باشه، میتونه سکوی پرتاپ اون محصول یا خدمات باشه.

مشتریها و مخاطبان کسب و کار شما همیشه در حال رصد شما هستن و راهکارها و پیشنهادات شمارو بررسی میکنن این رویداد میتونه باعث تمایل اونا بشه که بخوان اون محصول رو تست کنن و این میتونه اولین فروشهای اون محصول و خدمات رو رقم بزنه.
و اما اولین سوالی که باید بعد از اینکه ایدهی برگزاری ایجاد شد، از خودمون بپرسیم:
چرا رویداد رونمایی از محصول برگزار میکنیم؟
همونطور که قبلتر توضیح دادم، این رویداد میتونه به یک سکوی پرتاب تبدیل بشه تا بتونیم فروش خوبی از همون اول داشته باشیم. علاوهبر این برگزاری این رویداد باعث میشه لانچ محصول رسمی به نظر بیاد و جایگاه و سطح محصول رو از همون اول بالا میبره که خب خودش رو برندینگ این قضیه خیلی مهمه.
چیزی که مهمه بهش توجه کنیم اینه که لازم نیست حتما از فردای رویداد فرایند فروش رو آغاز کنید، فروش میتونه حتی چند ماه قبلتر اتفاق بیفته اما بعد از اینکه محصول یا خدمات پایدار بشه هم میشه از محصول بهطور رسمی رونمایی کرد.
تو این مقاله سعی میکنم چند مورد از الزاماتی که در رویداد رونمایی از محصول رعایت کنیم رو بگم، پس موارد زیر رو بهدقت مطالعه کنید:
برنامهریزی داشته باشید
حتی اگر قرار نیست رویداد رونمایی از محصول شما لایو پخش بشه، براش برنامهریزی مرحله به مرحله و دقیق داشته باشید. مثلا اگر قراره رویداد ۳ ساعت طول بکشه، زمان رو به قسمتهای ۴۵ دقیقهای تقسیم کنید و برای هر کدوم از قسمتها برنامه داشته باشید.
خیلی حواستون باشه اون چیزی که شانس تعامل مخاطب با محصول یا خدمات شمارو بالا میبره احتمالا تجربهی شرکت در همین رویداده. اضافه میکنم که خاطب منظورم الزاما مشتری نیست.
به مشتریان، مخاطبان و ذی نفعان اطلاعرسانی کنید
به هر کسی که به هر نحوی با کسب و کار شما در ارتباطه اطلاعرسانی غیر آزار دهنده کنید. این غیر آزار دهنده بودن خیلی مهمه. شما هدفتون از برگزاری رویداد طلاع رسانی بهشیوهی صحیحه که بتونید مخاطب رو درگیر موضوع کنید، اگر یکی دو بار ایمیل ارسال کردید برای بار سوم و چهارم دست نگه دارید.
نمونههای زیادی رو دیدم که حتی بعد از روشهای مستقیم اطلاع رسانی از تبلیغات ریتارگتینگ هم استفاده کردن!
از نظر من روش درستش اینه که با توجه به پرسونای مخاطب سگمنت بندی کنید و کانالی رو برای هر سگمنت استفاده کنید که در عین حال که براش آزار دهنده نیست، شانس تعاملش با پیام شما رو هم بالا ببره.
ساختار فنی محصول یا فرایند خدمات رو شرح بدید
اگر محصول یا خدمات نرمافزاریه، حتما یک نفر از تیم فنی توضیحات فنیش رو بده. مخاطب شما فقط مشتریهای شما نیستن. رقبا چشمشون به محصول شماست. باید برای اون یک توضیح فنی منظم و دقیق داشته باشید.
توضیحات فنی جامعهی مخاطبان خیلی گستردهای نداره و باید حواستون باشه حوصله مخاطب رو با چیزی که ازش سر در نمیاره یا براش مهم نیست سر نبرید.
از خبرنگاران و رسانهها دعوت کنید
حضور رسانهها، اعتبار رویداد شما رو بالا میبره. اینکه رسانهها دربارهی محصول جدید شما صحبت کنن اثر برندینگ داره و در بلند مدت تاثیرش کاملا ملموسه. خب برای این قضیه چه کاری باید انجام بدیم؟
رسانهی مرتبط با رویداد رو انتخاب کنید. رسانههای محلی و مرتبط با صنعت انتخاب خوبی میتونن باشن.
پیش از رویدادتون یک محتوا درست کنید و دلیل اینکه چرا این رویداد برای یک خبرنگار جذابه رو توضیح بدید. چرا باید یک خبرنگار خبر رویداد شما رو پوشش بده؟ چون شما قراره یک ارزش افزوده ایجاد کنید. چون قراره در سطح ملی اثرگذاری کنید یا حتی خدمتی رو بدید که تا به حال وجود نداشته و شما قراره برای اولین بار اونو ارائه بدید.
این محتوا رو از کانالهای مناسب برای خبرنگاران محترم ارسال کنید.
رسانه رو مجاب کنید که چرا خبر این رویداد میتونه برای مخاطبش جذاب باشه و برای این کار وقت بذارید.
اگر رسانه پذیرفت که خبرنگارش حضور داشته باشه براشون جایگاه ویژه درست کنید و در یک فرصت مناسب از ارشدترین اعضای تیم بخواید به سوالات پاسخ بدن. شاید نیازی به کنفرانس خبریهای متداول نباشه ولی سعی کنید حداقلیهارو رعایت کنید.
خبرنگار برای تهیه خبر هزینه میکنه، سعی کنید برای حضورش در رویداد تاکسی تهیه کنید و گیفتی رو هم برای قدردانی از حضورشون در نظر بگیرید. اکثر خبرنگارها پول قبول نمیکنن.
بعد از رویداد خبر رسمی رویداد رو بنویسید و براشون ارسال کنید.
روی اینکه حتما از برند شما نام برده بشه پافشاری نکنید. سیاست رسانهها با هم فرق میکنه. ممکنه یک رسانه با وجود اینکه در رویداد حضور داشته تو خبرش اسمی از برند نبره یا حتی خبر رو پوشش نده. این هنر شماست که براش جذابیت خبری درست کنید.
شاید اصلا نخواستن مطلب شمارو کار کنن، اون وقت تکلیف چیه؟ خیلی از رسانهها هستن که حتی اگه حضوری در رویداد شما نداشته باشن وقتی براشون خبر رسمی رویداد رو میفرستید ممکنه بدون تگ رپورتاژ کار کنن حالا ممکنه هزینه بگیرن یا نگیرن که باید سبک سنگین کنید آیا قیمتی که به شما میدن ارزش این پوشش رو داره یا نه.
در آخر اگر کلا به در بسته خوردید و هیچ رسانهای خبر شما رو کار نکرد این خلا رو با رپورتاژ آگهی پر کنید و نذارید این رویداد بدون رد پای خبری برگزار بشه.
ظاهر خیلی مهمه… سعی کنید ظاهر رویداد مطابق با رنگها و اشکال برند اون محصول باشه، مثلا اگر تم اون محصول زرده حتما از تم زرد برای تزیین استفاده کنید. بادکنک، استند، بنر، گیفت و خلاصه هر چیزی که قراره در معرض دید قرار بگیره باید مطابق تم اون محصول باشه این رو یک نفری که دوق هنری داره میتونه خیلی خوب راهنمایی کنه چندتا نمونهی موفق بیارید (اگر دارید) تستیمونیال، تجربهی موفق مشتریان یا حتی چند تا کوت تصویری یا مکتوب مخاطبی که حضور داره رو به وجد میاره. از رویداد یادگاری داشته باشید یک تابلوی امضا شده، عکسهای یادگاری، لوحهای یادبود یا هرچیز دیگهای که بتونه یاد و خاطرهی این رویداد رو زنده کنه حتما تو برنامهتون باشه. بعد از این رویداد هم این یادبود رو جای مناسبی در معرض دید قرار بدید. مهمونهارو به دقت انتخاب کنید چیزی که خیلی بهش اصرار دارم اینه که مخاطب شما برای این محصول فقط مشتری شما نیست. ذینفعان کسب و کار میتون کارمندهای شرکت هم باشن. این حضور شاید برای شما فروش نیاره ولی تیمی که تو همچین رویدادی شرکت میکنه بعدها به محصول یا سرویس تعلق خاطر بیشتری خواهد داشت. در این بلاگ پست سعی کردم چند تا چیزهایی که تو برگزاری رویداد رونمایی از محصول مهمه رو بهش اشارهی کوتاهی داشته باشم. اگر فکر میکنید چیزی از قلم افتاده، کامنتهای اینجا مخصوص یادآوری شماست. نویسنده: علیرضا مسقلی
Comments